Een transponder is een chip die zich in de autosleutel bevindt. Deze chip maakt verbinding met de ontvanger in de auto. Op die manier wordt er een signaal doorgegeven dat ervoor zorgt dat de auto start. Zonder deze chip kan de auto dus niet starten, waardoor het een belangrijk onderdeel is van de auto.

Er zijn twee soorten transponders: passieve en actieve transponders. Een passieve transponder maakt gebruik van elektromagnetische golven om het signaal door te geven, terwijl een actieve transponder batterijen gebruikt om het signaal te versturen. Passieve transponders zijn een stuk minder duur dan actieve transponders, maar ze hebben ook een shorter bereik. Actieve transponders zijn dus duurder, maar ze hebben wel een langere levensduur en een groter bereik.

Wat gebeurt er wanneer een transponder niet meer werkt ?

Wanneer een transponder niet meer werkt dan betekent dat dat deze defect is geraakt. Dit kan zijn doordat er een storing in het startonderbrekingssysteem zit, dat de transponder waterschade heeft opgelopen, dat de sleutel beschadigd is geraakt of dat er een oude chip in zit die niet meer ondersteund wordt.

Al deze beschadigingen zorgen ervoor dat een autosleutel niet meer werkt en je dus je auto niet meer kan starten, openen en sluiten. Je kan dit simpel oplossen door contact op te nemen met een sleutelservice of garage. Zij kunnen je auto sleutel in dit geval repareren. Het is wel belangrijk dat er in dit geval de chip gekopieerd wordt. De chip bevat namelijk de speciale code om je auto mee te openen en te starten.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *